Briga za zdravlje djeteta

Briga za zdravlje djeteta

zdravlje-djeteta
Prilikom početka nove školske godine roditelji najviše vremena troše na kupovinu novih knjiga i sve druge opreme koja je potrebna za školu. U tom razdoblju trebali bi i pomoći svom djetetu da školsku godinu prođe sa što manje bolesti i zaraza. U nastavku vam donosimo par savjeta kako da ojačate organizam svog djeteta za nadolazeću školsku godinu.
Tokom ljetnih mjeseci djeca ojačaju svoj organizam zdravom prehranom kod kuće, te provodeći puno vremena na svježem zraku, no treba voditi računa da dijete i tokom škole zadrži taj imunitet i bude što zdravije, posebno kada krenu zimski mjeseci i razno razni virusi koji prijete.
Svome djetetu trebate uvesti rutinu spavanja, te mu omogućiti da svaku večer spava dovoljan broj sati kako bi sljedećeg dana imalo što bolju koncentraciju. Pobrinite se da rutina pred spavanje svaki dan bude ista, te u isto vrijeme, kao i da dijete svaku večer spava jednak broj sati. Djeci u uzrastu od 5 do 10 godina je potrebno 10 sati sna, pa se pobrinite da tako i bude.
Usadite djetetu naviku da svaki puta prije obroka mora oprati ruke sa sapunom i vodom, te neka tu aktivnost ponavlja i kada nije doma. Isto tako ga učite da se ruke ne smiju stavljati u usta, posebice ako su zamazane. Čistoća je pola zdravlja, a na ovaj način će se izbjeći unošenje u organizam mnogih bacila.
Pobrinite se da odjeća u kojoj dijete odlazi van na igru bude takva da se dijete u njoj može opustiti, te nesmetano izvoditi fizičke aktivnosti. Što znači da tokkom toplijih dana i ljetnih mjeseci trebate djetetu na noge obući platnene zatvorene cipele, kako bi dijete moglo nesmetano trčati. Za vrijeme zimskih mjeseci i boravka djeteta na otvorenom, trebate djetetu odjenuti kapu, šal i rukavice kako bi djetetu bilo toplo za vrijeme igre. Isto tako imajte na umu da bi dijete trebalo svakog dana biti na zraku barem jedan sat.
Ukoliko se dijete razboli, omogućite mu više sna nego inače, te se pobrinite da u školu ne ide sve dok nije potpuno ozdravilo. Organizam koji počne obavljati svakodnevne aktivnosti, a da se nije potpuno oporavio, je pogodan za razvoj drugih novih bolesti ili nastavljanje iste.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS