Bol u leđima

Bol u leđima

bol-u-ledima
Bol u leđima može se pojaviti iz više razloga i dok je kod nekih rezultat svakodnevnog sjedenja od osam sati i više, kod drugih se javlja kao posljedica određenih bolesti. Dobro je prepoznati znakove na vrijeme kako bi što prije počeli s liječenjem.
Bol koja se pojavljuje u donjem dijelu leđa, a s njom u paru dolazi i povišena temperatura, to je znak da što prije trebate otići kod liječnika jer se najvjerojatnije radi o upalu bubrega. Bolest nije nimalo bezazlena i trebalo bi što prije početi s terapijama kako se stanje ne bi dodatno zakompliciralo. Radi li se o upali bubrega, bol se javlja i u području zdjelice te prepona.
Do boli u leđima dolazi i zbog infekcije mokraćnog sistema. Obično se radi o bakteriji tokom pada imuniteta, a zbog koje se javljaju bolovi u donjem dijelu leđa, u trbuhu i tijekom mokrenja. Važno je početi s liječenjem na vrijeme kako ne bi došlo do upale bubrega. Bol u leđima može se pojaviti i zbog dugotrajnoj sjedenja te nepravilnog položaja bilo dok sjedite ili stojite. Za sve one koji imaju takvih problema, poželjno je da svaki put kada imaju priliku naprave vježbe istezanja s kojima će ublažiti neugodnu. Potrebno je stisnuti određenu skupinu mišića par sekundi nakon čega ih istežete i tako s drugom skupinom mišića.
Među korisne vježbe koje mogu pomoći ubrajaju se i vježbe pilatesa. Prilagođene su ženama i muškarcima, što znači da se svi mogu odlučiti. Kod vježbi na pilatesu treba paziti da se izvode polako i najvažnije od svega je znati kako disati cijelo vrijeme. Uz pomoć ovih vježbi ojačat ćete svoje mišiće, popraviti držanje te povećati fleksibilnost.
Bol može biti hronična i akutna. Ako tegoba potraje duže od tri mjeseca i neprekidno osjećate bolove, radi se o kroničnoj boli, dok akutna bol označava stanje koje ne traje duže od tri mjeseca.Liječenje će ovisiti o tome o kakvoj se vrsti boli radi i zbog čega se pojavila, a među najčešćim metodama liječenja spominju se lijekovi, medicinska gimnastika, fizikalna terapija te operacija. Potrebno je na vrijeme otići kod ljekara kako bi znali kojim putem liječenja krenuti

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!