Blagodati iz prirode za eliminaciju posljedica stresa

Blagodati iz prirode za eliminaciju posljedica stresa

Young woman in cafe drinking here favorite beverage tea in white cup, Image: 304410510, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Stock Budget

Za mnoge zdravstvene tegobe glavni je okidač stres. Nervoza, glavobolja, bolovi u leđima, ubrzani rad srca samo su neke od boljki. No puno puta rješenje za probleme krije se u jednostavnim prirodnim pripravcima – čajevima, kupkama, uljima...

Neumoljiv životni tempo, mnogo obveza i zadataka koje trebamo ispuniti – sve to za posljedicu ima stvaranje stresa s kojim se i najotporniji teško mogu nositi. Prevelik pritisak i očekivanja koja nam nameće okolina (ali i mi sami) narušavaju kvalitetu života i nerijetko dovode do razvoja psihosomatskih bolesti koje, ako se ne liječe na vrijeme, mogu dovesti do kroničnih oboljenja.
Glavobolja
Glavobolja može imati različite uzorke i svatko od nas sigurno je barem jedanput u životu imao glavobolju, no samo neki imaju česte bolove. U stresnim i napetim situacijama pogađa nas često migrena koja može postati kronična. Krivci tomu mogu biti vrijeme, ustajali zrak, alkohol i nikotin. U ovim slučajevima glavobolja relativno brzo prolazi. Ako bolovi nastupaju uvijek na istoj strani glave, to može upućivati na edeme ili promjene krvnih žila.
1. PRIRODNO RJEŠENJE:
Kopriva – u 2,5 dl vode stavite jednu vrhom punu čajnu žlicu koprive, bilje oparite i ostavite da stoji pola minute, a zatim popijte gutljaj po gutljaj. Dnevno smijete popiti do dvije litre čaja od koprive. Najbolje je odjednom pripremiti dnevnu dozu čaja i držati je u termos boci.
Depresija
Depresija je postala bolest današnjice. Krivci za to su sve veća užurbanost, pritisak na poslu i strah od budućnosti. Istraživanja pokazuju kako sve više ljudi pati od poremećaja raspoloženja. Prilikom promjene godišnjih doba na depresiju se tuže uglavnom žene. Kod njih su hormonske promjene razlog duševne potištenosti. Ipak, sve više mlađih žena i muškaraca pati od anksioznosti (tjeskobe), lošeg raspoloženja i poremećaja spavanja.
1. PRIRODNO RJEŠENJE:
Gospina trava – jednu punu čajnu žlicu gospine trave prelijte šalicom vruće vode, ostavite da stoji pola minute, procijedite i popijte gutljaj po gutljaj, dvije do tri šoljice na dan.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!