Bademovo ulje protiv strija i bora

Bademovo ulje protiv strija i bora

 
badem-protiv-strijaStrije se pojavljuju kada koža gubi elastičnost i postane suha. Neke žene su sklonije strijama zbog svojih gena. Ako znate da postoji mogućnost strija, nemojte čekati da one same dođu. Vodite brigu o vašoj koži, dajte sve od sebe i možda ćete ih izbjeći ili bar ublažiti. Najbitniji faktor je elastičnost kože. Podatna i hidratizirana koža može promijeniti oblik i rastezati se bez razvijanja tih ožiljaka.
Slatko bademovo ulje posjeduje sve potrebne hranjive tvari za održavanje elastičnosti vaše kože. Čak i ako je vaša koža dovoljno hidratizirana, ono ju hrani i može pomoći smanjiti strije koje već imate.Ovo ulje je nosilac ulja, jer je sigurno, tako da se danas dodaje mnogim kozmetičkim proizvodima.
Bademovo ulje sadrži esencijalne masne kiseline, koje štite kožu od gubitka vlage i hidratiziraju suhu kožu. Njegova tekstura je lagana i bademovo ulje se apsorbira brzo, bez masnih tragova. Hrani kožu s vitaminima i mineralima, a vitamin E potiče rast novih stanica. Blagog, ugodnog mirisa, djeluje umirujuće za kožu.
Brzo i efikasno prodire i oporavlja suhu i ispucalu kožu. Omekšava vrlo tvrdu kožu na laktovima, koljenima i petama. Osobe s alergijama na koži koriste ovo ulje za hidrataciju i liječenje infekcije. Danas se koristi i za izbjeljivanje kože, jer pomaže izbjeći tamne krugove ispod očiju. Koža ispod očiju obično prva trpi gubitak vlažnosti. Ako primjenjujete bademovo ulje ispod očiju dnevno i masirajte kožu ispod očiju, ubrzo će se koža hidratizirati i oporaviti. Bademovo ulje pomiješano s medom će smanjiti natečenost oko očiju i učiniti kožu svjetlijom. Dobro je i u borbi s borama, svaku večer nakon čišćenja lica utrljajte malo bademovog ulja i izmasirajte kožu. Muškarci mogu koristiti bademovo ulje umjesto kreme za brijanje, te će spriječiti rezove nakon brijanja.
Svaka žena bi trebala voditi brigu o svojoj koži od početka trudnoće. Ulje nije štetno za vaše tijelo čak ni tijekom trudnoće, baš naprotiv, zbog svih hormonalnih promjena pozitivno utječe na tijelo. Žene diljem svijeta tijekom trudnoće koriste ulje slatkog badema. Dakle, ako ne želite trošiti na skupe proizvode, posavjetujte se s liječnikom o korištenju bademovog ulja i počnite ga primjenjivati na svojoj koži. Potrebno je utrljati bademovo ulje po cijelom tijelu, posebno na bedrima, prsima i trbuhu dva puta dnevno. Ulje najbolje prianja i prodire dublje u pore nakon tuširanja ili kupanja kad su pore otvorene.
Uklanjanje strija nije jednostavan i lak proces, ne postoji instant rješenje za njih. Ako se želite riješiti strija imajte strpljenja i budite uporni.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!