Aktivni ugljen za zdravlje

Aktivni ugljen za zdravlje


Jeste li znali koliko je dobar aktivni ugljen za zdravlje? Osim što aktivni ugljen ima sposobnost čišćenja tijela od toksina, često se koristi i za izbjeljivanje zubi i izbjeljivanje kože. Ako osoba konzumira otrovnu tvar ili ako primi ugriz od pauka ili zmije, konzumacijom aktivnog ugljena može spasiti život.

Aktivni ugljen

Aktivni ugljen sprečava gastrointestinalne apsorpcije raznih toksina i lijekova u hitnim situacijama te povećava njihovu eliminaciju i nakon apsorbiranja u tijelu. Pod time se misli na predoziranje olovom, merkurom i drugim hemikalijama, lijekovima poput aspirina, kokaina, acetaminofena, morfina i opijuma te toksinima iz pesticida.
Velika je učinkovitost ako se aktivni ugljen konzumira unutar sat vremena od uzimanja toksina, no postoje neke tvari kod kojih nažalost nije učinkovit, a radi se o cijanidu, nekim kiselinama koje brzo oštete unutarnje tkivo, alkoholu i metalima kao što su litij i željezo.
Ako je osoba konzumirala otrovnu tvar, uzimanjem aktivnog ugljena si može spasiti život jer će tako onesposobiti toksičnost tvari. Najbolje je da dozu aktivnog ugljena odredi sam ljekar! Ako osoba uzima lijekove na recept ne bi smjela piti aktivni ugljen jer će u tom slučaju lijek učiniti beskorisnim. Ne smije se konzumirati redovito kako se ne bi smanjila apsorpcija važnih hranjivih tvari iz hrane.
Kako ugljen oslobađa tijelo od toksina mnoge osobe ga koriste za detoksikaciju organizma, a vremenski period detoksikacije može varirati, mada je aktivnom ugljenu ponekad potrebno i po sedam  dana.
Ubod pčele, pauka ili drugog insekta može biti neugodan, pa ako želite što prije zaboraviti na to neugodno iskustvo, potrebno je napraviti smjesu za topli oblog. Pomiješajte kukuruzni škrob, malo vode i ugljen te nanesite na mjesto uboda. Pokazalo se da upravo takav ugljen može izvući otrov iz tijela koji su unijeli određeni insekti.
Eliminiranje i smanjivanje plinova je još jedna pozitivna strana koju sa sobom nosi ljekoviti proizvod. Nakon konzumacije hrane kao što je grah, ugljen će biti od velike koristi. Pomaže i u smanjivanju mučnine, ali smije se koristiti samo povremeno. Odličan je i kod proljeva.

Aktivni ugljen za ljepotu

Koristan je za izbjeljivanje zubi, a dovoljno je samo malo ugljena na četkici za zube, s kojom zube treba oprati i isprati. Već nekoliko tjedana nakon pranja zubi na ovaj način, promjena će biti vidljiva.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS