Akne na vratu, kako ih liječiti?

Akne na vratu, kako ih liječiti?

akne-na-vratu
Akne se mogu nalaziti na vratu, leđima, licu i drugim dijelovima tijela. Radi se o problemu koji pogađa mnoge ljude, a razlozi zbog čega se javljaju mogu biti razni. Prvi uzrok zašto dolazi do pojave akni na vratu su hormoni. Doktori su složni kako su upravo oni jedan od glavnih razloga zašto dolazi do stvaranja tih neugodnih podstanara, koji ne samo što ne izgledaju lijepo nego stvaraju razne tegobe.
Do pojave akni dolazi nakon pojačanog lučenja žlijezda lojnica uslijed čega dolazi do začepljenja na koži. Njihov rad potiču androgeni hormoni, a koji se smatraju glavnim krivcem za kožne bolesti s kojima se najviše suočavaju tinejdžeri.Nisu hormoni jedini razlog zašto dolazi do pojave akni. Neugledni prištići na vratu mogu biti posljedica određene dekorativne kozmetike.Na tržištu postoji velik broj šminke koja može začepiti pore i tako još više pogoršati problem.Svi koji imaju problema s osjetljivom kožom lica trebali bi pripaziti na kozmetiku koju kupuju i orijentirati se na one proizvode namijenjene problematičnoj koži lica.
Nepovoljni vremenski uvjeti mogu dovesti do pojave prištića i akni, a kako je teško izbjeći izlaganje onečišćenom zraku ili povećanom stupnju vlažnosti, bilo bi dobro provjeriti što se sve od krema smije koristiti s kojima će se prištići ukloniti kao i razmisliti o promjeni životnih navika.Prehrana može poput svih navedenih faktora uticati na pojavu akni bilo gdje na tijelu. Bilo bi dobro izbjegavati prženu i masnu hranu, bijeli hljeb, povećanu količinu šećera, a što podrazumijeva slatkiše i aditive, koji se nalaze najviše u obojenim namirnicama.
Akne na vratu se mogu riješiti zdravim navikama u životu te konzumiranjem velike količine voća i povrća te proizvoda od cjelovitih žitarica. Akne na vratu se mogu ukloniti uz pomoć prirodne paste koja se može napraviti od bijelog luka. Potrebno je usitniti dva česna  i smjesu potom nanijeti na kritična područja.Nakon pola sata pastu treba ukloniti uz pomoć mlake vode. Savjetuje se nanošenje ljekovite paste dva puta na dan kako bi se što prije vidjeli pozitivni rezultati.
 

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!