Hrana koja liječi tugu

Hrana koja liječi tugu

hranaaa
Znate kako u američkim filmovima nesretni junaci usred noći otvaraju frižidere i vade ogromna pakovanja sladoleda? Onda bez griže savjesti velikim kašikama navaljuju na slasnu, hladnu poslasticu!
Naravno, sve je dozvoljeno kad vam je srce slomljeno. Nema razloga da mislite na kalorije kad treba preživjeti emocionalne krahove. Ove namirnice stvarno mogu da pomognu da zaliječite slomljeno srce.
1 Crna čokolada Nemojte kupovati mliječnu, iako vam je omiljena, već kupite mnogo puta zdraviju i jaču crnu čokoladu, koja je odlična za srce, kožu i cijelokupno zdravlje. Uz to, ona i drastično popravlja raspoloženje i čini nas sretnijima.
2 Vino Dno čaše vam neće reći zašto ste ostavljeni, ali vam jedna čaša vina u društvu najboljeg prijatelja dokazano može pomoći da pregrmite bar jednu tešku noć. Vino je, u malim količinama, odlično za srce i krvne sudove.

3 Orasi
Bogati su proteinima, omega-3 masnim kiselinama i mineralima. Odlični su za mozak, a to im je i najveća prednost kada vam je potrebno da razbistrite um i racionalno sagledate svoju situaciju.

4 Riba
Sadrži omega-3 masne kiseline, koje se koriste u kliničkom liječenju depresije. Vitamini B6 i B13, koji se nalaze u ribi, proizvode serotonin, hormon sreće.

5 Ugljeni hidrati
Ovom hranom se svi zadovoljavamo u stresnim situacijama. Paste, riža i peciva zaista pomažu mozgu da se opusti i smiri.

6 Sladoled
Neki kažu da se kalorije nakon raskida brže sagorjevaju. Nismo sigurni da li je to drugo istina, ali malo sladoleda nikome nije škodilo.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!