ČUDESNI ASPIRIN IZ PRIRODE: Ljekovita svojstva vrbine kore!

ČUDESNI ASPIRIN IZ PRIRODE: Ljekovita svojstva vrbine kore!

VRBA
Neka istraživanja su pokazala da kora vrbe sadrži ista hemijska svojstva kao i aspirin, a i dan danas se koristi kao alternativa ovom lijeku kao i mnogim drugima lijekovima protiv bolova.
Od vrbine kore se obično priprema ljekoviti čaj koji je za najbolji efekat potrebno uzimati četiri puta dnevno. Pored čaja postoje i razni suplementi napravljeni od ove biljke.
Šta sve možemo liječiti korom vrbe?
Glavobolja. Uzimanjem proizvoda od vrbine kore možete odagnati bolove uzrokovane tenzijskom glavoboljom ili migrenom. U poslednje vrijeme interes za alternativne metode liječenja je sve veći što je mnoge ljude koji pate od glavobolje zainteresovalo za vrbinu koru. Mnoga istraživanja su pokazala da će vas proizvodi na bazi ove biljke osloboditi bolova sa minimalnim šansama za nuspojave u obliku gastrointestinalnih smetnji.Vrbova kora, baš kao i aspirin sadrži salicilnu kiselinu ali u malo drugačijoj formi koja lakše pada na želudac od tablete.
Za bol u donjem dijelu leđa. Brojna istraživanja su takođe potvrdila da vrbina kora veoma efektno djeluje na bol u donjem djelu leđa, a za tu svrhu su najdjelotvorniji suplementi na bazi ove biljke i to u dozi od 240 miligrama.
Za bolove uzrokovane artritisom. Vrbina kora ima antiupalna svojstva što može biti od velike koristi kad su u pitanju bolovi uzrokovani artritisom, bilo da je u pitanju reumatoidni ili osteoartritis. Neka istraživanja kažu da je proizvodima na bazi vrbine kore možda potrebno više vremena da djeluju, ali će njihov efekat biti duži od standardnih lijekova.
Za liječenje bruzitisa. Nekoliko medicinskih istraživanja je pokazalo da vrbina kora može biti veoma efikasan dodatak u terapiji za liječenje bruzitisa baš zbog antiupalnih svojstava koja posjeduje. Bruzitis nastaje kada se stvore kesice pune tečnosti u zapaljenim zglobovima što uzrokuje otok i bol.
www.prirodajelijek.com

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!