9 razloga zašto bi trebalo da zavolite bicikl

9 razloga zašto bi trebalo da zavolite bicikl

bicikl
Obično kada treniramo u teretani moramo da napravitimo nekoliko vrsta vježbi kako bismo ostvarili kompletan trening. A šta ako biste jednom vježbom ili jednom aktivnošću mogli da vježbate sve mišiće na tijelu? Mislite da je to nemoguće?! Varate se. Idealna vježba za sve mišiće tijela jeste – biciklizam!
Pogledajte razloge zbog čega bi se što prije trebali odlučiti za ovu aktivnost.
1. Za gubitak kilograma. Biciklizam je izvrsna aerobna vježba koja pospješuje potrošnju kalorija.
2. Povećava izdržljivost. Biciklizam zahtjeva puno snage i izdržljivosti. Kako polako povećavate dužinu i savladavate vožnju, vaša izdržljivost se povećava.
3. Povećava kapacitet pluća. Vožnja biciklom tjera vaša pluća da više rade i tako se povećava njihov kapacitet.
4. Dobar je za koljena. Biciklizam je najbolja vježba za koljena. Ako redovno vozite bicikl, nećete imati bolove u zglobovima i imaćete vrlo fleksibilna koljena.
5. Oblikuje trbušnjake. Kada vozite bicikl, često se saginjete i ispravljate, u zavisnosti od terena. Osim toga, na taj način održavate ravnotežu. Možda niste znali, ali ovo je idealna vježba za vaše trbušnjake.
6. Oblikuje noge. Biciklizam je najbolja vježba za noge, čak i bolja od čučnjeva. Biciklizam zahtjeva puno napora od vaših mišića nogu. Tako ih tonirate i jačate.
7. Zdrav je za srce. Kada vozite bicikl, vi pumpate svježu krv u srce, podstičete cirkulaciju i srce vam bolje radi.
8. Dobar je protiv stresa. Kada vježbate na otvorenom, tj. kada vozite bicikl, osjećate se slobodno, udišete više kiseonika i raspoloženje vam se popravlja.
9. Biciklizam je isplativ. Osim što je dobra vježba, biciklizam je način prevoza. Dakle, ako vozite bicikl od kuće do radnog mjesta i nazad, možete da uštedite.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS