9 najboljih namirnica za „čišćenje“ organizma

9 najboljih namirnica za „čišćenje“ organizma

grejpfrut-ff-600x400
Ako želite da detoksikujete organizam, nema potrebe da kupujete “magične preparate”. Dovoljno je da odaberete namirnice koje su čuvene po svojim detoks svojstvima.  Predstavljamo vam 9 najboljih.
Avokado– Tačno je da je avokado na našem tržištu skup i rijetko se nalazi, ali povremeno kupite samo jednu voćku i dodajte je u neku osvježavajuću salatu. Njegova cijena će se isplatiti, budući da je pun antioksidanasa i da je jedan od najvažnijih “čistača” organizma.
Brusnice– Osim što pomažu u liječenju urinarnih infekcija, brusnice “teraju” toksine iz vašeg tijela. One pospešuju lučenje mokraće i osim bakterija, uklanjaju i toksine.
Kupus– Kupus je bogat sumporom, koji je važan činilac razlaganja hemikalija u tijelu.On pomaže da se oslobodite pesticida, tragova antibiotika i drugih lekova u organizmu i drugih štetnih stvari koje se talože u organima.
Limun– Ova kisela voćka je prepuna vitamina i antioksidanasa. Oni štite jetru i tako je oslobađaju nagomilanih toksina.
Brokoli– Ako ne volite brokoli, pokušajte barem da ga ubacite u neka jela koja vam se dopadaju, jer je veoma koristan.iPrepun je antioksidanasa koji čiste vaše tijelo, ali i enzima zahvaljujući kojima će vaš sistem organa za varenje raditi “kao sat”. Pošto je sirov najbolji, probajte da ga usitnite i dodate svakodnevnim obrocima.
Bijeli luk– Prepun je sumpora, a ima i antibiotska svojstva, pa bi trebalo da ga uzimate svakodnevno.
Cvekla– Cvekla se može dodati mnogim jelima, ali se može jesti i sirova. Bogata je betainima i pektinom kkoji štite jetru i sistem organa za varenje.
Grejpfrut– Ovo voće čisti digestivni sistem i sprečava nastanak kamena u bubregu. Takođe, ima nizak nivo šećera i malo kalorija, pa je idealan za osobe na dijeti.
Sjemenke suncokreta– Ova namirnica bogata proteinima pomaže sistemu organa za varenje i čisti vaše telo. I sočivo, kao i sjemenke bundeve, snižavaju holesterol i pomažu da se uspostavi ravnoteža šećera u krvi.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!