5 razloga zbog kojih treba da pijete zeleni čaj uz doručak

5 razloga zbog kojih treba da pijete zeleni čaj uz doručak

zeleni-caj-dijeta
Ukusan je, zdraviji od kafe, a nekoliko naučnih tvrdnji pokazuje zašto baš šolja ovog čaja treba da postane vaša dnevna navika
 

  1. Zdravije srce

Zeleni čaj bogat je moćnim antioksidantima koji snižavaju krvni pritisak, što pozitivno djeluje i na zdravlje srca. Za dodatno snabdjevanje vitaminom C iscjedite u čaj jedan limun, a tako ćete poboljšati i apsorpciju antioksidanata.

  1. Više snage

Istraživanja rađena na miševima pokazuju da su jedinke koje su konzumirale ekstakt zelenog čaja povećale svoju otpornost za čak 24 odsto.

  1. Tanje tijelo

Prirodni antioksidant katehin iz zelenog čaja pomaže uklanjanju sala sa stomaka, a sadrži i kofein, koji oslobađa masti zarobljene u potkožnom tkivu i omogućava njihovo brže sagorijevanje. Pokazalo se da, ako pijete tri šolje zelenog čaja dnevno sagorjećete dodatnih 80 kalorija u naredna 24 sata.

  1. Oslobađa alergije

Japanska istaživanja pokazuju da antioksidanti iz zelenog čaja pomažu u jačanju iminiteta, te vas štede borbe sa mnogim alergijama kao što su alergije na polen ili na prašinu.

  1. Bolje pamćenje

Kanadska istraživanja sprovedene na puževima potopljenim u vodu koja sadrži antioksidant katehin, sastojak zelenog čaja, pokazala su da im je memorija znatno poboljšana. Naučnici smatraju da su ta dostignuća primenjiva i na ljudima.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!