3 Joga poze za dobar san

Edward Vilga bavi se jogom trideset godine, autor je knjige “Joga u krevetu”.
Edward je za Huffingon Post odlučio podijeliti 3 joga poze koje će vas osloboditi od napornog dana, poslije tri poze zaista ćete zaspati “kao beba”.

Prilagođena boginja

  joga-poze-3

Dok ležite na krevetu, spojite stopala zajedno tako da vam koljena padnu sa strane. Nakon toga, podignite ruke iznad glave i ispravite svoj vrat. U ovoj pozi možete postaviti jastuk pod glavu kako bi olakšali tenzije.
Na trenutak izdignite karlicu iznad dušeka kako bi ispravili donji dio leđa, a zadnjicu povucite ka stopalima. U ovoj pozi se zadržite 12 udaha i izdaha.
 

Kičmeni okret

joga-poze-2

I dalje na leđima ispravite obje noge, ispravite ruke sa strane, dlanovi gore. Savijte desno koljeno kako bi stopalo bilo na dušeku.
Lijevom rukom lagano pritisnite savijenu butinu. Lagano okrenite glavu ka otvorenom dlanu i ostanite u ovoj pozi 12 uzdaha i izdaha. Ovu vježbu ponovite sa suprotne strane.
 

Relaksacija s nogama gore

joga-poze

Od tijela napravite oblik latiničnog slova L, tako što ćete noge podići uza zid dok su vam leđa u ravnom položaju, ruke postavite iznad glave ili ih sklopite na grudima.
Nakon toga, polako udišete ili izdišete nekoliko minuta, ova poza najviše će prijati onima koji su na nogama proveli cijeli dan.
mukmag

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!