12 godina se nije kupao i poručio svima da urade isto

12 godina se nije kupao i poručio svima da urade isto

Naučnik Dejv Vitlok došao je na veoma neobičnu ideju za eksperiment koji je želio da obavi na sebi – da se nikad više ne tušira!
stariji
Ovaj hemijski inžinjer praktikuje izbjegavanje kade već punih 12 godina, sa objašnjenjem da želi da sačuva dobre bakterije na koži! Umjesto kupanja, Dejv se dva puta dnevno prska sprejom koji sadrži žive bakterije, prenosi Dejli mejl.
“Niko se do sada nije sjetio da sprovede istraživanje na ljudima koji se svakog dana tuširaju, kako bi utvrdili da li je to zdravo i koliko. To je bila osnova ove moje odluke i vjerujem da je to ispravno. Volio bih da cijeli  svijet učini isto što i ja”, kaže Vitlok.
Vjerovatno vam se već smučilo od pomisli kako izgleda čovjek koji se nije okupao više od jedne decenije, ali Dejv tvrdi da mu je higijena vrlo važna – povremeno sunđerom skida prljavštinu sa svog tijela.
Na pitanje kako je uopšte došao na ideju da uradi ovako nešto, Dejv Vitlok je objasnio:
“Moja tadašnja djevojka me je pitala da li možda znam zašto njen konj voli da se valja po blatu tokom ljeta. Odgovorio sam joj ono u šta sam siguran: Životinje to ne bi radile, da na bilo koji način štete sebi”, ističe on.
Vitlok je istakao i da savremena higijena koja uključuje mnoštvo hemikalija iz kupki i šampona, ozbiljno narušava prirodnu ravnotežu dobrih bakterija na koži. On dodaje i da je to razlog zašto je ljudski organizam sve slabiji i podložniji spoljašnjim uticajima.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!