Kako zabaviti bebu

Kako zabaviti bebu

42592827_m
Kada beba nije više novorođenče, vrijeme je da joj se posvetite i kroz igru i interakciju, ne samo kroz svakodnevnu njegu, hranjenje, kupanje, presvlačenje. Što je starija, bebi je sve potrebnija dodatna pažnja i stimulacija kroz igru. Na taj način uči i zabavlja se.
Dok je beba u fazi novorođenčeta, plače uglavnom kada je gladna, mokra ili ako je nešto boli. No, jednom kada izađu iz te početne faze, bebe mogu plakati i kada im je dosadno, pokušavajući skrenuti vašu pažnju na njih. Oni zapravo govore: Mama, dosadno mi je, igraj se sa mnom!
Evo nekoliko jednostavnih načina kako zabaviti bebu:

  • Uključite bebu u svoje svakodnevne aktivnosti. Ne morate je ostaviti samu u sobi dok pravite ručak. Posjednite je u stolicu za hranjenje u kuhinji i dajte joj plastičnu zdjelu i šerene plastične (ili drvene)  kašike. To će biti savršena zabava za bebu dok ste vi zauzeti kuhanjem.
  • Bebe od oko godinu dana počinju razumijevati jezik i slike. Nabavite slikovnice sa ilustracijama i slikama voća, cvijeća i životinja. Beba će uživati posmatrajući šarene stranice i uz to učeći.
  • Mala djeca vole biti na otvorenom. Dakle, ako ste slobodni i ako vrijeme dopušta, povedite dijete u šetnju. Ako je beba počela hodati, uživat će uz prve korake na otvorenom uz vašu pomoć.
  • Bebe ne vole glasne zvukove, ali jako uživaju u umjerenim različitim zvucima i melodijama. Možete nabaviti neki muzički instrument – igračku predviđenu za taj uzrast. Također, na tržištu su dostupni i DVD nosači zvuka sa različitim zvukovima namijenjenim za bebe. Iznenadit ćete se kako zvuk može umiriti i zabaviti bebu.
CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS