Kako povećati šanse za trudnoću

Kako povećati šanse za trudnoću

trudnoca
Ako planirate proširiti porodicu, želite imati prinovu u obitelji, postoje stvari koje trebate napraviti prije nego se odlučite za taj važan korak. Možda ne možete odmah pojmiti, ali majčinstvo nosi jako puno odgovornosti. Prije nego krenete praviti djecu, razmislite malo o sebi. Provjerite vaše zdravlje i što bolje se pripremite kako bi začeće bilo uspješnije.
Pretilost ili pothranjenost imaju loš utjecaj na vaše zdravlje, pa tako i na mogućnost začeća. Ako vam se dogodi trudnoća za vrijeme pretilost, moguće su poteškoće u trudnoći i zdravlje djeteta može biti ugroženo. Stoga, želite li začeti bebu, pobrinite se da imate zdravu tjelesnu težinu.
Prije trudnoće biste mogli posjetiti liječnika i napraviti sistematski pregled. Provjerite kakav vam je tlak, krvna slika i provjerite koje sve lijekove koristite i kako oni utječu na vaše zdravlje. Dobro je otići i na ginekološki pregled kako biste provjerili je li sve u redu.
Kako biste smanjili mogućnost da se dijete rodi s nekom urođenom manom, bilo bi dobro uzimati folnu kiselinu, no to nemojte raditi na svoju ruku, nego se prije posavjetujte s ljekarom.
Zdrava prehrana će vam pomoći održati tijelo zdravim i povećati šanse za začeće. U organizam morate unositi puno vitamina kroz voće i povrće, a posebno konzumirajte puno žitarica i orašastih plodova koju su dobar izvor bjelančevina. Jedite namirnice koje su pune kalcija kako biste održale kosti zdravima. I prije trudnoće biste trebali smanjiti unos kofeina.
Ako želite zatrudnjeti, najbolje je prestati pušiti ako pušiti. U trudnoći je pušenje strogo zabranjeno, isto kao i alkohol. Pušenje smanjuje do 40 posto mogućnost začeća pa svakako izbacite ovu lošu naviku želite li zatrudnjeti.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!