Istine i zablude o kiseloj vodi

Istine i zablude o kiseloj vodi

mineralna

Da li je stvarno toliko loša po naše zdravlje? Istraživanje je objavljeno – i istina će vas osvježiti.

MIT: Mjehurići ne hidriraju
Poslednji put kad smo je probali, kisela voda je još uvek bila mokra. Njeni mehurići potiču od karbon-dioksida i, prema rečima dr Suzan Džargin sa Univerziteta u Južnoj Karolini, ne sprečavaju naš organizam da se hidrira. Štaviše, jedna studija sa istog univerziteta pokazala je da nakon intenzivnog treninga gazirana voda nadoknađuje izgubljenu tečnost na isti način kao i negazirana.
MIT: Loša je za zube i kosti
Ugljena kiselina, koja nastaje rastvaranjem ugljen-dioksida u vodi, može da upropasti zubnu gleđ ako se unosi u velikim količinama. Znači, sve dok ne popijete karton kisele dnevno, bezbjedni ste. Isto važi i za kosti.
MIT: Goji
Istina je da svi ti mehurići izazivaju nadimanje, ali to je privremeno i čak dobro na duge staze. Ozbiljno: naučnici su ustanovili da kisela voda može više da zasiti nego obična, posebno na prazan stomak. A što se više osjećate sito, to ćete manje grickati. Samo izbjegavajte one varijante sa veštačkim zaslađivačima.
 
MIT: Izaziva gorušicu
Istraživači su raskrinkali mit da sva ta šumeća voda može da izazove kiselinu. Prije će biti, kažu, da ako ste gorušici skloni, treba da se čuvate određene hrane koja je izaziva. Kod već postojeće želudačne kile, međutim, mehurići mogu da pogoršaju stanje.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!