Očistite tijelo od masnoća, ovim moćnim začinom

Očistite tijelo od masnoća, ovim moćnim začinom

crnikumin
Kim obično koristimo samo kao začin ili ukras kada spremamo neka jela, a nismo ni svjesni njegovih odličnih efekata po zdravlje! Vjerovatno ne koristite ovaj začin svakodnevno, ali uskoro bi trebalo da počnete!
Stručnjaci su objasnili da kim značajno ubrzava metabolizam, što je omogućilo ove pozitivne rezultate mršavljenja. Naime, kim potiče iz Egipta i koristi se kao hrana i lijek na Bliskom istoku, Indiji i Mediteranu od davnina.  Koristi se za liječenje anemije, kiseline u želucu, loše probave, dijabetesa, zatvora i još mnogo toga. Između ostalog, veoma je koristan u procesu gubitka težine. Istraživanje na iranskom univerzitetu sprovelo je studiju na 88 gojaznih žena, gdje su dame sa viškom kilograma podjeljene u dvije grupe. Jedna od grupa konzumirala je jogurt i tri grama kima dnevno, dok je druga grupa imala samo jogurt.
Grupa koja je konzumirala kim je za tri mjeseca smanjila tjelesnu težinu za skoro 15 odsto, jer je procenat masnoća u njihovom tijelu umanjen za isti procenat.
Ubacite kim u ishranu tako što ćete ga dodavati pečenom povrću, pilećoj ili supi od povrća. Možete ga konzumirati i za doručak dodavanjem u jaja ili kašu.
Ako još uvijek ne znate odakle da počnete, možete pokušati sa čajem – jednostavno, skuhajte kašičicu sjemena kima u vodi i ostaviti da odstoji 10 minuta, a zatim popijte.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!